Studio P - front.jpg

I hjemmelige, ja nærmest hemmelige, rammer på Amaliegade i indre København finder du Studio P. Et personligt designunivers, hvor nærvær er nøglen til den helt rigtige indretning. Book et besøg på nicoline@durup.dk


Mimicking-hvad-for-en-fisk ?

Mimicking-hvad-for-en-fisk ?

Har du hørt om ’mimicking’?

Hvis ikke, så spids ører. For det bliver altså det helt store i 2018. I hvert fald når vi taler outdoor living. Den hurtige vil selvfølgelig opsnappe, at der med ordet ’mimick’ er tale om et engelsk verbum, som på dansk bedst oversættes til ’at imitere’. Jeg taler ikke om forfalskninger, om at kopiere naboens uderum eller om at imitere sidste sæsons tendenser. Jeg taler derimod om at efterligne den måde vi indretter os på - udendørs.

Eller sagt på en anden måde: At lade interiør smelte sammen med eksteriør.

For netop at efterligne vores passion for det indvendige i det udvendige bliver en af de helt store uderumstendenser i 2018. Men hvad betyder det så helt konkret, at ’mimicke’:
Det betyder bl.a. at de møbler vi vælger til terrassen ikke har prædikatet ’havemøbel’. For havemøbler er altså noget du køber i et byggemarked. Du skal i stedet gå efter et uderumsdesign, som passer ligeså godt i selskab med Piet Hein Eek spisbordet, snedkerkøkkenet og Gubi lampen, som på terrassen.

Tag fx den spanske designere Jaime Hayons kollektion Gardenia for BD Barcelona (øverste billede). En serie af statement stole, ja nærmest små kunstværker, som er tænkt til ude, men som også er ret fine inde. En serie som blev så succesfuld, at den nu også produceres i en 100% interiør version med en lidt blødere polstring.

Og nu vi er ved BD Barcelona. Et af mine absolut yndlings brands, når det kommer til godt design: Studio P er blevet forhandler af de mange smukke møbler og objekter, som bevæger sig i grænsefeltet mellem kunst og design. Se det hele HER.

(og skulle du forelske dig i noget, så smid mig en e-mail på ndu@profilmarkiser.dk)

’At mimicke’ ses også helt konkret i de effekter og nips, som vi bruger til at skabe personlighed i hjemmet. Gulvtæpper f.eks. Et stykke décor, som i de sidste par sæsoner har fået en del opmærksom – bare kun indenfor. Men hvorfor ikke gøre det til et stykke eksteriør, som samler og personliggør livet udenfor?

Eller hvad med puder. Danske Christina Lundsten, Ferm Living og The Apartment har satset stort på puder, fordi du med puder nemt skaber forandring til en overkommelig pris. Men puderne hører ikke kun til i sofaen. Eller i Wegner stolen. De skal med ud og skabe en ’stue-agtigt’ fornemmelse under åben himmel.

Uderummet er måske ikke ’top-of-mind’ i disse efterårsblæsende tider, men nu kan du gå og tygge lidt på hvordan ’mimicking’ af dit uderum i 2018 skal tage sig ud. 

Himmelrum, hjerterum, uderum.
Nicoline

TYKSAK!

TYKSAK!

Gammeldaws

Gammeldaws

0